Plages med pigmentendringer i huden?

Først litt fakta om pigment:

Pigment dannes av noe som på fagspråket heter melanocytter. Disse cellene produserer melanin (fargestoff) som overføres til hudcellene. Fargestoffet blir med hudcellene opp fra der de dannes til de er kommet til syne på hudoverflaten. Om du sliter med mer pigment på enkelte områder er dette grunnet overaktive pigmentceller som reagerer raskere på eksponering fra blant annet sollys.

Det er sett at enkelte medikamenter, gener, hormoner og hudtype kan påvirke aktiviteten til pigmentcellene. Pigmentcellene kan også reagere på skader i huden og inflammasjon og ved sterke temperaturforandringer.

Behandling:

Ujevn hudtone og pigmentendringer i huden er noe svært mange sliter med, spesielt etter sommeren når huden har vært utsatt for soleksponering.

Det finnes mange typer og grader av pigmentendringer i huden. Får å få en korrekt vurdering av din tilstand anbefales det å rådføre seg med personer med gode faglige kunnskaper om hud, hudforbedring og behandling. Slik at du får produkter og behandlinger som er tilpasset din individuelle hudtilstand.

Høsten er et perfekt tidspunkt på året når det gjelder behandling av pigmenteringer, siden flere produkter og behandlinger kun kan gjøres i perioden høst/vinter. Du vil også få en flott og jevn hud og få veiledning for å forebygge nye pigmenteringer til neste sommersesong.

Vi kan hud og har flere mulige behandlingsalternativer i vår klinikk. Kom gjerne innom for en uforpliktende konsultasjon med enten sykepleier eller hudpleier.Leave a Reply