Ta vare på huden din i høst

Huden vår har en tendens til å bli tørr, gusten og miste sin glød når temperaturen ute synker og luften blir tørrere. Du har kanskje også merket pigmentforandringer i huden etter en sommer med mye soling? Høsten er den perfekte tiden for å ta et par grep for å få en sunn og frisk hud i balanse.

Mine beste tips for en sunn, glødende hud:

1. Rens: 

Rens er det viktigste steget i hudpleierutinen din. Jeg kan ikke få sagt det nok hvor viktig det er å få fjernet skitt, smuss, sminke og fettstoffer som ligger på huden for å unngå tilstoppede porer, urenheter, tap av glød og aldringstegn. Når du har renset huden vil den også ta opp produktene du påfører i etterkant bedre. Du kan ha verdens beste fuktighetskrem, men den vil gjøre liten nytte for seg om du ikke er flink til å rense huden morgen og kveld.

2. Eksfoliering:

Eksfoliering eller peeling som vi også kaller det, er et viktig steg på veien mot en sunn hud. Døde hudceller legger seg på hudoverflaten vår og disse er det viktig å fjerne regelmessig. Det finnes mange peelingprodukter på markedet og det er viktig å finne en som er tilpasset din hudtype. Når vi peeler huden stimulerer vi cellefornyelsen vår og nye, friske hudceller vil dannes. Er man plaget med tilstoppninger og urenheter er peeling alfa omega.

3. Fuktighet:

I vårt klima, med mye skiftende vær og vind, er det viktig å tilføre huden godt med fuktighet. En hud med en god fuktbalanse vil virke strammere, sunnere og ha mer glød. Påfør huden et godt serum under dag og nattkrem. Serumet vil trekke dypere ned i huden enn en krem, mens kremen vil beskytte godt. Rådfør deg med en hudterapeut for å finne produkter som er tilpasset din hudtype.

4. Solbeskyttelse:

Solen er som mange vet hudens verste fiende. Solen står for ca 80-90 % av hudens aldring. Å beskytte seg skikkelig hele året rundt kan derfor være med på å gjøre en stor forskjell for aldringsprosessen til huden din. Mange tenker nok at dette ikke er så viktig på vinteren når solen ikke virker like sterk, men UVA-strålene som forårsaker aldring av huden trenger igjennom selv på en grå vinterdag.  Du får mange gode solkremer i klinikker som ikke nødvendigvis eller veldig fete slik mange tenker at solkremer ofte er.

Husk at det er det du påfører huden din hver dag som vil gi deg de beste resultatene over tid, kombinert med salongbehandlinger. La en hudterapeut hjelpe deg med å utarbeide et hudprogram, slik at du er sikker på at du får produkter som passer til din hudtype/hudtilstand.

Vi har et bredt utvalg av produkter og behandlinger som vil ta vare på huden din i høst. Kom gjerne innom for gratis konsultasjon eller produktveiledning.

Hilsen Pia.

 Leave a Reply