Sliter du med tanngnissing og anspent kjeve?

Du er ikke alene,

Tanngnissing er et relativt vanlig problem hos den voksne befolkningen og forekommer oftest ubevist mens vi sover eller når vi er i anspente situasjoner. Å gnisse tenner vil si at du gnir tennene i underkjeven mot tennene i overkjeven. Gnissingen har forskjellige grader av intensitet.

De mest vanlige symptomene på tanngnissing er:

  • Anspent, øm eller smertefull kjeve.
  • Hodepine om morgenen og eller migrene
  • Stivhet i nakke
  • Ømfintlige og følsomme tenner
  • Lyder fra kjeveleddet

Kjenner du deg igjen? Bør du lese videre. Tanngnissing og anspent kjeve kan behandles med Botulinumtoksin (BTX). Ved å injisere Botulinumtoksin direkte inn i tyggemuskulaturen (”masseter” muskulaturen) vil muskulaturen miste noe av sin styrke. Kjeven vil slappe av og symptomer vil da reduseres. Dette vil derimot ikke påvirke din tyggeevne. Hos kvinner vil kjeven få en mykere og mer feminin form.

Hvordan utføres behandlingen?

Behandlingen foregår ved at det injiseres 1-3 små nålstikk på hver side av kjeven din. Selve behandlingen er raskt og tar vanligvis bare noen få minutter.

Når kommer effekten?

Effekten vil du vanligvis merke etter en ukes tid, da blir du mindre anspent i kjeven og symptomene dine vil forsvinne. Etter 6-8 uker vil du se resultatet som vil etterlate deg med en smalere ansiktsform og mindre tydelig tyggemuskulatur.

Hvor lenge varer behandlingen?

Hvor lenge effekten av en Botox behandling varer varierer noe fra person til person, men gjennomsnittlig vil det vare fra 4-6 måneder før det må gjentas. Effekten vil vare lenger dersom du gjentar behandlingen.

Er behandlingen trygt?

Botox behandling mot tanngnissing og anspent kjeve er en trygg behandling uten alvorlige bivirkninger.

Hilsen JianLeave a Reply