BESTILL TIME

Derfor er minimale invasive behandlinger blitt en trend

Hva er en minimalt invasiv behandling (toksin, filler)?
En prosedyre eller behandling kalles for minimalt invasiv når man påfører et lite kutt eller setter et instrument inn i kroppen og gir kun minimal til ingen skade på kroppen.

Toksinbehandling, fillerbehandling o.l. er minimalt invasive. Under pandemien har det vært en kraftig reduksjon av antall kosmetiske behandlinger over hele kloden. Men etterspørselen har aldri avtatt. Det snakkes ikke høyt om det, men det finnes klienter som er villige til å trosse alt for å bli “evig ung”, om det så måtte være lockdowns, pandemier eller sprøyteskrekk.

Hva gjør injeksjonsbehandlinger så populært?
Injeksjonsbehandlinger innebærer toksin eller fillerbehandlinger, der man injiserer de inn under huden med sprøyte og nål.

  • En liten repetisjon om hva toksin og fillere er:
    Toksin er en nervegift som lammer muskler over en begrenset periode. Normalt 3-6 måneder
  • Fillere reduserer rynker og hudfolder, skaper en ny kontur av ansiktet, gjennoppbygger volum i ansiktet der det vanligvis forsvinner ved aldring. (leppe, kinn, hake f.eks)

Det er blitt gitt mer oppmerksomhet på sosiale medier om slike behandlinger. Ofte er det promotert av de yngre på slike plattformer, men injeksjonsbehandlinger blir gitt til både unge og eldre, menn og kvinner. Det blir mer og mer normalisert.

Selv om det er blitt normalisert, ønsker klienter å rette fokus mot diskresjon og minimal tilhelingstid som kommer med injeksjonsbehandlinger. Spesielt når man skal sammenlikne det med mer invasive, tradisjonelle plastikkirurgi-prosedyrer. Det ønskes rask tilheling, minimale tegn på skader og blåmerker, og liten til ingen risiko for fravær fra deres aktiviteter. Akkurat derfor er toksin og fillerbehandlinger ettertraktet.

Ikke alle er like hemmelighetsfulle når det gjelder kosmetiske behandlinger. Noen klienter holder det hemmelig fra familie og venner. Andre ønsker å fjerne stigmaet rundt kosmetiske behandlinger, og det er helt normalt. Vi blir ikke yngre, og hvis du ønsker å gjøre noe med det, med kosmetisk behandling, kan det gi fordeler på lang sikt. F.eks. få seg fillere under øynene i slutten av 30-årene, så vil ikke det området bli så tynt og redusert når man er i 50-årene. Det blir også lettere å vedlikeholde.

Selv om injeksjonsbehandlinger høres kjempebra ut til nå, er det ikke uten ulemper. Menneskekroppen vår har en fabelaktig evne til å nedbryte stoffer, avfallsstoffer, medisiner eller kosmetiske midler. Kroppen vil derfor nedbryte toksin og de aller fleste fillere. Klienter må dermed være innstilt på å ha en livslang forpliktelse for botox og/eller fillere. Alternativet for en mer permanent endring blir plastikkirurgi. Prisen er også noe man må ta i betraktning; Det koster nok mer i lengden med injeksjoner kontra kirurgi. Men injeksjoner gir endringer i kroppen og ansiktet og det er lettere å reversere det, enn kirurgi.

Hva er målet?
Målet med slike behandlinger er ikke å likne, eller se ut som en kjendis/influencer. Eliminering av falske håp og forventninger er en del av denne bransjen og noe som jobbes med hos oss. Det vil være noen behandlinger som er egnet for en klient, men ikke for den andre. Vi ønsker ikke å gi klienter et nytt ansikt, eller noen andres ansikt. Det er ikke riktig å påpeke noen om hva som er “feil” med ditt ansikt. Hvis du har en forandring i ansiktet som får deg til å se sint ut, jevner man det ut med rynkemiddel. En nese som virker større pga. ujevnheter langs nesebroen, kan justeres med litt filler for å få ansiktet til å se mer symmetrisk, og dermed vil nesen ikke se så stor ut. Det handler om å være minst mulig invasiv, men også tilby hvilke alternativer innen kosmetisk behandlinger som passer deg best. Det handler også om å gi rett veiledning.

Målet med behandlingene er å fremheve de trekkene som definerer deg, og ikke for å bli som andre. Å fremheve det beste i deg. The Best of You.

 

Med vennlig hilsen,

Dr. Tony Ho, Estetisk medisinsk lege og småkirurg

 

Bestill din konsultasjonstime HER